Klarna-miljardären om barnens arv: “De får ingenting”

En av kvällens gäster i talkshowen Carina Bergfeldt är Sebastian Siemiatkowski. Som vd och medgrundare på betaltjänsten Klarna är han god för flera miljarder – men de pengarna kommer inte hans barn få ta del av.

Betaltjänsten Klarna grundades 2005 av Sebastian Siemiatkowski, 39, och klasskamraterna Niklas Adalberth och Victor Jacobsson.

Företaget beräknas idag vara värt närmare 42 miljarder kronor, och på vd-posten sitter Siemiatkowskisedan 2010.

“De måste hitta sin egen framgång”

Pengar är ingen bristvara för familjen Siemiatkowski, med andra ord. 

Men hur de ska fördelas i framtiden verkar däremot ha blivit en diskussion i mellan Sebastian och hustrun Nina. 

Siemiatkowski anser nämligen inte att hans två barn borde få ta del av miljarderna. På frågan hur han tänker kring deras framtida arv svarar han följande:

– Om du skulle fråga mig just nu så skulle jag säga att de får ingenting. Det är för att jag vill att de ska ha det där drivet. De måste hitta sitt eget sätt att hitta sin framgång i livet. 

Foto: SVT/Pernilla Thelaus

Vill inte att allt ska serveras

Siemiatkowski förstår att det här kan låta konstigt för de som inte har samma ekonomiska förutsättningar som honom själv.

– Jag vill vara försiktig med att säga det samtidigt, för det finns många människor som har det tufft, och inte har ekonomin, förklarar han i programmet.

Men Sebastian vill att hans barn ska få jobba i sina liv, och att inte bli tilldelad några pengar kan därför vara nyttigt.

– Nu pratar jag för mina egna barn, att det är bra för dem. För mina barn skulle jag inte vilja att allt bara serverades, säger han i programmet.

Carina Bergfeldt sänds på fredagar klockan 21.00 på SVT1 och SVT Play.